Je weet het misschien niet, maar gluten, het eiwit dat voorkomt in tarwe en sommige andere granen, kan darmklachten veroorzaken en op de lange termijn zelfs het syndroom veroorzaken: een lekkende maag en het prikkelbare darm syndroom.

De schadelijke effecten van gluten komen niet alleen tot uiting bij mensen met coeliakie, gluten blijven bij de meeste mensen schadelijk omdat het verstoringen veroorzaakt in de flora, dat wil zeggen nuttige bacteriën die in onze magen leven en ons helpen voedsel te verteren en geleidelijk maaglekkage te veroorzaken.

In de meest ernstige gevallen resulteert deze permeabiliteit in microdeeltjes in de maag die erin slagen de maagwand te passeren om de zemelen en de rest van het lichaam te besmetten.

U hoeft niet per se coeliakie te hebben om de voordelen van een glutenvrij dieet te voelen, aangezien sommige mensen ervoor kiezen om gedurende 2 weken de gluteninname te stoppen om zichzelf te testen en te bepalen of ze een verhoogde gevoeligheid voor gluten heeft.

De resultaten van deze tests zijn vaak verbluffend, aangezien sommige mensen een toename van energie rapporteren en vooral een afname van wat ze de lethargie na de maaltijd noemen die ze hun hele leven hebben gevoeld en die hij nu toeschrijft aan de effecten. in wit brood in plaats van een opgeblazen gevoel als gevolg van overmatige consumptie van voedsel.

Je vraagt je misschien af waarom traditionele fabrikanten en bakkerijen meel blijven gebruiken dat gluten bevat als het ook schadelijk is voor sommige mensen. Het antwoord is simpel, dit eiwit zorgt ervoor dat het brood zijn elastische textuur krijgt, het laat het brood rijzen, dat wil zeggen om het een ronde vorm te geven zonder dat het van binnen te licht wordt. .

Als je ooit glutenvrije broden hebt geproefd, zul je zien dat ze niet dezelfde textuur in je mond hebben.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom je nauwelijks een banketbakkerij als de onze vindt die glutenvrije taarten en gebak aanbiedt.

We zijn er echter in geslaagd om glutenvrije recepten te creëren met een textuur in de mond en een smaak die net zo lekker is als traditioneel gebak en gebak.

Ons geheim: we vervangen traditioneel tarwemeel door een mengsel van biologisch rijstmeel, biologische haver, biologische maïs en biologische kikkererwten die, in combinatie met een zeer kleine dosis maïszetmeel, ons in staat stellen dezelfde textuur in de mond te krijgen als traditioneel meel zonder de schadelijke effecten op uw maag.

Door vele experimenten hebben we ontdekt dat het inderdaad mogelijk is om glutenvrije croissants, glutenvrije rozijnenbrood en zelfs glutenvrije donuts te maken die net zo lekker zijn als traditioneel gebak.

We nodigen u uit om een van onze producten te proberen, we leveren in minder dan 48 uur in heel Frankrijk en u kunt uzelf testen of u, net als vele anderen, gevoelig bent voor gluten en of het stoppen of verminderen van uw gluteninname u toestaat om te stoppen met het gevoel dat lethargie na de maaltijd.