Een veganistische en heerlijke cake bereiden, kan dat echt?

Ja, het is mogelijk en ik zal je precies laten zien hoe je een heerlijke cake kunt bereiden zonder eieren, zonder melk, zonder boter en zelfs zonder gluten :)

INGREDINTEN:

Allereerst moet je de juiste ingrediënten hebben, maak je geen zorgen, ze zijn heel gemakkelijk te vinden in je gebruikelijke supermarkt:

-1kg boekweitmeel of kokos- of havermeel (ter vervanging van glutenbevattend tarwemeel en met een veel te hoge glycemische index voor een gezond voedingspatroon)

Je kunt ook amandelmeel gebruiken (maar het is nog steeds vrij duur :( )

- plantaardige boter samengesteld uit plantaardige olie, ik raad u aan om de ingrediënten van uw plantaardige boter te controleren om er zeker van te zijn dat deze geen palmolie of gehydrogeneerde olie bevat :)

Je kunt de boter ook vervangen door appelmoes, gepureerde courgette (ja, als je het goed gehoord hebt!) of gepureerde pompoen.

-plantaardige kokos-, soja- of amandelmelk (voor een meer decadent resultaat raad ik echte kokosmelk aan en niet de kokos "drank" die in de supermarkt te vinden is, omdat deze "drankjes" " slechts 5% kokosroom/melk bevatten. U kan meer geconcentreerde kokosmelk (50% tot 70% kokos) vinden in een Aziatische of Indiase supermarkt of bij Bio-C-bon, Biocoop of een van de andere biologische borden die zich overal verspreiden.

Aan de andere kant, zet de kokosmelk niet in de koelkast, omdat het in 2 lagen uiteenvalt, een zeer dikke room en het water, of vergeet niet om het 5 tot 6 uur voor gebruik uit de koelkast te halen.

-vervang de eieren door "vlas eieren", om het simpel te zeggen, het is een mengsel van lijnzaadpoeder vermengd met een beetje olie. Je kunt ook "aquafaba" gebruiken om losgeklopt eiwit te vervangen. "Aquafaba" is gewoon het water waarin de kikkererwten uit blik zitten als je het blikje opent, dit water wordt dan lang geklopt (minstens 4 minuten of het werkt niet) om een ​​textuur en een Smaakloze witte kleur te verkrijgen die zal perfect sneeuwwitjes vervangen. Ja, ik weet het, het klinkt een beetje gek, maar geloof me, blijf dat kikkererwtenwater 4 minuten of langer kloppen en je krijgt perfect opgeklopte eiwitten!

Als je het idee hebt om water uit een blikje te gebruiken, kun je verse kikkererwten ook 30 minuten in water laten sudderen tot de helft van het vocht is verdampt. "

Dat is het voor de gezondere ingrediënten, zie je, niets te ingewikkeld :)

Nu het taartrecept:

Meng in een grote kom de droge ingrediënten (het is makkelijker met een garde):

- zeef 260 gram biologisch boekweitmeel of biologisch kokosmeel (of haver- of amandelmeel)

- zeef 150 g biologische cacaopoeder

-200g biologische suiker (hier kun je gezonder eten door de suiker te vervangen door 200g van de zoetstof naar keuze, bijvoorbeeld poedervormige stevia of xylitol of erythritol, afhankelijk van je voorkeur en wat er bij jou in de buurt verkrijgbaar is.

-3 theelepels bakpoeder

-2 theelepels baking soda (gemakkelijk te vinden in de zoutafdeling van je supermarkt)

Meng in een kleinere kom de natte ingrediënten:

-360 ml biologische plantaardige melk (bij voorkeur kokosmelk, maar je kunt ook sojamelk of havermelk gebruiken)

-180 ml biologische plantaardige olie (zonnebloemolie of koolzaadolie)

-1 eetlepel azijn

-2 theelepels biologisch vanille-extract

-3 eetlepels plantaardige boter

-2 "vlas eieren" of 3 eetlepels biologische appelcompote of biologische courgettepuree (mix 1 courgette)

De volgende stap is het mengen van de droge ingrediënten en de natte ingrediënten, maar eerst moeten we onze cakevormen voorbereiden en onze oven voorverwarmen, omdat we onze ingrediënten nu niet hoeven te mengen zodat het bakpoeder niet in contact komt met de vloeistoffen, dit zal de gist te snel activeren.

- Verwarm je oven voor op 150°

-plaats cirkels perkamentpapier op de bodem van 3 cakevormen (ronde vormen van 18 tot 20 cm diameter naar keuze)

- Wrijf wat olie in de bakvormen, en zelfs op het bakpapier aan de onderkant van je pannen zodat de cake niet aan de bodem of de zijkanten van de bakvorm plakt.

 Zodra de oven op temperatuur is, kunnen we onze ingrediënten mengen:

-Maak een krater in de kom met droge ingrediënten en giet de natte ingrediënten in het midden

-LET OP, om te mengen, volg deze instructies: meng het deeg niet te veel, meng het door het te "vouwen" met een lepel, nooit met een handmatige of elektrische garde.

ic.

Mix tot de bloem voor 98% is opgenomen, dat wil zeggen, probeer niet alle bloem in het deeg te laten verdwijnen, als je dit doet, meng je zeker te veel en voorkom je dat de cake gaat rijzen.

Zodra het mengsel klaar is, giet je het mengsel, met behulp van je lepel of spatel, in je 3 vormen, het deeg zal een vrij dikke en moeilijk te verwerken consistentie hebben, maak je geen zorgen, het is normaal :)

Plaats vervolgens je 3 gevulde vormen in de oven en stel de timer in op 33 minuten, open de oven niet als deze eenmaal is gesloten.

Open na 33 minuten de oven en controleer met een tandenstoker of de cakes klaar zijn door de tandenstoker in elk van de cakes te steken. Deze moet er bedekt met 2 of 3 gedroogde cakekruimels uitkomen. U kunt ook controleren door licht op de cake te drukken, dan zal het terug in vorm komen als het klaar is.

- plaats vervolgens je 3 vormen op een vlakke ondergrond om af te koelen.

We gaan nu de ganache bereiden, het is de botercrème die 3 lagen van onze veganistische Amerikaanse cakelaag zal vormen, dus hier gaan we!

Combineer in een middelgrote kom:

-300 g plantaardige boter

-100 g kokosroom

-100 g biologische cacaoboter (1 minuut in de magnetron)

-100 g gezeefd biologisch cacaopoeder

-100g tot 150g suiker afhankelijk van je voorkeur, sommige mensen geven de voorkeur aan een ganache met een minder zoete smaak.

Wat betreft suiker raad ik je toch aan om deze te vervangen door een zoetstof met een lage glycemische index.

Zet de ganache nu in de koelkast terwijl je klaar bent met het maken van de cake.

We gaan nu de cake in elkaar zetten en versieren met ganache, je zult zien, het is heel eenvoudig :)

Haal eerst je 3 biscuitgebak uit hun vorm, pas op dat je ze niet beschadigt.

Ik gebruik persoonlijk liever springvormen omdat ze heel gemakkelijk uit de vorm te halen zijn, maar je kunt ook stevige aluminium pannen gebruiken als je dit voorzichtig doet.

Als je geen vorm kunt missen en je hebt een traditionele vorm gebruikt, plaats dan je hand voorzichtig op het biscuitgebak, draai de vorm dan in een enkel gebaar om en laat het biscuitgebak op je hand rusten voordat je het aan je andere hand geeft hand dan op een vlakke ondergrond.

Nu gaan we wat ganache op ons vlakke oppervlak plaatsen (een grote schaal of je aanrecht) zodat de cake aan het oppervlak blijft kleven en niet beweegt tijdens het monteren.

- plaats je eerste biscuit en bedek deze met een goede laag ganache

- plaats vervolgens het tweede biscuitgebak delicaat en bedek het met een goede laag ganache en ga verder met de laatste laag die we ook zullen bedekken met ganache.

Het verkregen resultaat is een naakte cake of "naked cake" die momenteel ook erg in de mode is, maar we zullen het liever bedekken met ganache om het nog decadenter te maken ;)

Je hebt nu een spatel en een breed botermes nodig om je ganache perfect aan te brengen.

Neem de tijd en dek de rand van de cake goed af.

Voor de laatste stap moet je perkamentpapier op de cake plaatsen om de ganache plat te maken zonder zichtbare gebreken, doe hetzelfde voor de zijkanten van de cake als je geen perfect gladde zijkanten kunt krijgen.

We hebben onze cake nu perfect bedekt met ganache, het enige dat overblijft is om hem te versieren volgens uw wensen en volgens de banketbakkersgereedschappen die u in huis hebt.

Als je een ganachezakje hebt met de nodige decoratietips, dan is het heel eenvoudig, zo niet, dan kun je je taart gewoon versieren met gekleurde suikerconfetti die je in je gebruikelijke supermarkt vindt.

En daar ga je! In slechts 1 uur en 30 minuten, bereidingstijd inbegrepen, kun je deze vegan cake nu bereiden wanneer je maar wilt.

 We hopen dat je het leuk vond en aarzel niet om ons je opmerkingen of vragen te sturen :)