Top 10 van de beste La Romainville taarten!

La Romainville is een online banketbakkerij in de regio Parijs die heerlijke traditionele taarten bij je thuis bezorgt. Sommige van hun modellen worden diepgevroren in verse verpakkingen geleverd door chronofresh, de nieuwe bezorgservice van Chronopost, of op kamertemperatuur, klaar om te worden geproefd.

Onder hun meest populaire modellen vinden we het "bingo"-model met een gouden suikerbal of de traditionele aardbei en framboos gevuld met romige en gastronomische room. Voor bedrijfsfeesten geven sommigen de voorkeur aan een perenboom of een favoriete kokos-mokkataart.

We hebben de service van onze collega getest en zijn er zeer tevreden over ondanks het feit dat hij geen veganistisch, biologisch en glutenvrij alternatief biedt.

Laat me mezelf eerst voorstellen, Anaïs-redacteur van de Biogato.fr-blog, ik zal je nu de top 10 presenteren van de beste Romainville-cakes in Île-de-France die ik heb kunnen proberen.

1- de tijdloze aardbeienplant.

Mijn favoriet en degene die er bovenop komt, is absoluut de gelaagde aardbeienplant.

Het is gewoon heerlijk en gevuld met slagroom en stukjes verse aardbeien.

La Romainville kon me deze niet bezorgen, dus ging ik hem ophalen in een van hun fysieke banketbakkers in Gennevilliers. Ik bestelde het op hun site, het was de volgende dag klaar in Romainville in Gennevilliers.

2- De intense frambozenboom.

De framboos van Romainville komt op de tweede plaats. Ik kwam in de verleiding om hem op de eerste plaats te zetten, maar de dikke room waarmee hij is gevuld kan de zuurgraad van de frambozen niet compenseren. Dat kan in de aardbeienplant, omdat aardbeien minder zuur zijn dan frambozen.

Dat gezegd hebbende, aarzel niet om de framboos te proberen, die ook heerlijk is. Ik wil ook nog even vermelden dat de banketbakkers van Romainville waarschijnlijk de smaak van de frambozenbiscuit hebben aangepast ten opzichte van die van de aardbei omdat het mij zoeter lijkt. Misschien deden ze dit om het zuurgraadprobleem aan te pakken.

Misschien zit het gewoon in mijn hoofd!

3- de perenboom

Als we denken aan de lekkerste taarten, denken we niet per se aan de Perenboom, maar dat is een vergissing. Degene die ik van Romainville de Herblay ontving, beviel me echt. In tegenstelling tot andere taarten is het minder zoet met een subtielere smaak. Peren worden in zeer kleine stukjes in de room verwerkt, in tegenstelling tot aardbeien van de aardbeienplant, omdat de peerstukjes steviger en knapperiger zijn en dus in kleinere blokjes moeten worden gesneden. We kunnen zien dat de banketbakkers bij het bereiden van het recept hebben nagedacht over de textuur in de mond.

4-chocolade opera

The Chocolate Opera en de vierde op onze lijst. Die aangeboden door Romainville de Rillieux is gewoon om voor te sterven! De vele lagen chocolade wisselen elkaar af tussen pure chocolade, witte chocolade en dunne laagjes crunchy cookie waardoor bij elke hap een heerlijk semi-krokant gevoel ontstaat.

Ik vroeg de klantenservice van Romainville om een gepersonaliseerde witte chocoladeboodschap aan de taart zelf toe te voegen en het effect was perfect.

Dus een grote dank aan Romainville de Rillieux!

5- de Bingotaart

Dit model werd ons diepgevroren in verse verpakkingen geleverd, dit had echter geen invloed op de smaak.

Het is een heerlijke chocoladetaart die doet denken aan een chocolade- en koffiedessert met minder lagen en gegarneerd met gouden suikerballen waaraan het zijn naam dankt.

Het is rechthoekig en het is aan Romainville de Morangis dat we deze prachtige creatie te danken hebben.

Voor de smaak, zoals ik al zei, het is geen fondant of romige cake, het is meer een laagcake zoals een mille-feuille, maar allemaal chocolade.

6- de perfecte mokka

Deze doet zijn naam eer aan omdat hij perfect was voor onze bedrijfsbijeenkomst!

Je voelt de kokos in de ingrediënten en het laagje koffieroom maakte het een perfecte keuze bij een goede latte of espresso.

We konden deze online bestellen op Romainville.com en het was Romainville de Nanterre die hem bij ons bezorgde.

7- Citroen meringue taart

Voor fans, zoals ik, van een goede citroen-meringuetaart, ga je naar "la Romainville" in Saint-Michel.

Degene die ik ging ophalen was een waar genot.

In tegenstelling tot sommige citroenmeringuetaarten die de hoeveelheid suiker in de meringue niet kunnen meten om de zuurgraad van de citroen te compenseren, volbrengt die van Romainville deze bakprestatie tot in de perfectie.

Ik haat taarten waarvan de meringue te zacht is of, erger nog, vloeibaar.

Die van Romainville is precies gestold zoals het hoort, dus het is niet bestand tegen de bite maar behoudt een aangename textuur in de mond.

Ik waardeerde ook de extra inspanning van de banketbakkerij op de room om het een gouden uitstraling te geven.

8- de karamelcake

Het was in Romainville de Chelles dat ik deze karamelcake voor het eerst ontdekte. Je kunt je voorstellen dat ik het niet kon laten.

Oordeel: Het is uitstekend, zo goed als je zou verwachten van een cake met karamel en gezouten boter.

Ik heb hier niet veel aan toe te voegen, behalve dat als je de kans hebt om het te proberen, je naar Chelles moet gaan om het te ontdekken in de ramen van Romainville.

9- het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud wordt traditioneel bereid met kersen, maar degene die ik u vandaag presenteer, werd voor mij bereid door Romainville de Servon met frambozen.

Melkroom past perfect bij donkere chocolade en chocoladeschilfers. Ik was aangenaam verrast door dit originele Zwarte Woud met frambozen.

10 karamel gebak

Ik speel een beetje vals, het is niet echt een cake, maar eerder karamelgebakjes, maar ik wilde ze absoluut noemen, want na mijn bezoek aan Romainville in Clichy-sous-Bois kan ik het niet laten!

Ik heb verschillende karamelgebakjes geproefd bij Romainville in Clichy-sous-Bois, hun chocolade- en karameleclairs en hun karamelbroodje zijn echte delicatessen.