Onze veganistische banketbakkerij doet er alles aan om u taarten en gebak aan te bieden zonder ei en zonder enig spoor van ei.

Of u nu vegetariër bent of allergisch voor eieren, onze taarten zullen perfect aan uw behoeften voldoen, want de smaak wordt niet verminderd door de afwezigheid van eieren, maar zelfs verbeterd.

Eieren zijn niet per se slecht voor de gezondheid, zoals melk of gluten kunnen zijn, maar sommige mensen met allergieën hebben geen andere keuze dan de consumptie ervan te vermijden en mensen die een strikt veganistisch dieet volgen voor hun gezondheid en voor het milieu hebben ook geldige redenen om te vermijden zijn verbruik.

Het is vaak nodig om te specificeren dat een gezond veganistisch dieet, dat wil zeggen door dierlijk voedsel te vervangen door groenten, fruit, bonen en volle granen, een van de meest gunstige diëten voor de gezondheid blijft.

Het vegetarische en veganistische dieet kan ook een slechte vorm aannemen als dierlijk voedsel wordt vervangen door hoog glycemisch vet voedsel zoals wit brood, gehydrogeneerde industriële oliën en zelfs te veel plantaardige oliën.

Het is daarom verstandig om onderscheid te maken tussen een gezond vegetarisch dieet en een veganistisch "junk food" dieet.

Het veganistische dieet is ook een van de meest effectieve manieren om de negatieve effecten van iedereen op het milieu te verminderen.

Deze schadelijke effecten zijn niet meteen duidelijk, bijvoorbeeld de consumptie van dierlijke producten ondersteunt de voedingsindustrie, een van de belangrijkste vervuilers op aarde.

Een verminderde consumptie van vlees en zuivelproducten kan een gebaar zijn voor het milieu, ondanks het feit dat eieren niet per se een voedingsmiddel zijn dat direct slecht is voor de gezondheid.